Frizerske usluge

 

Frizerske usluge

Lijepa kosa je zdrava kosa

U svojem radu koristimo vrhunske profesionalne preparate te se njega kose prilagođava upravo tipu Vaše kose. U praksi to znači da se upotrebljavaju točno određeni tipovi šampona, regeneratora i ostalih preparata ovisno o tipu Vaše kose i vlasišta. Osim što je kvalitetna njega sastavni dio svake frizure, nudimo i razne tretmane za zaštitu, njegu i obnavljanje kose, primjerice pelikuru. Uz klasične i svečane frizure za dame, gospodu i djecu, nudimo balayage i ombre tehnike bojanja kose.

“Balayage” tehnika je tehnika bojenja kose prilikom koje se pramenovi prave ravnomjernim potezima od korijena kose do vrha pramena, kako bi prelaz između prirodne boje kose i boje pramenova izgledao što prirodniji. U našem salonu koristimo se tehnikom nanošenja boje na dasci. Pri korijenu kose boja se nanosi u tankom sloju, a na vrhovima u gustom, što rezultira debelim širokim pramenovima koji izgledaju kao da su posvijetlili prirodnim putem. “Balayage” tehnika veoma je slična popularnom ombre metodu ili običnom šatiranju, ali daje daleko prirodniji, elegantniji i sofisticiraniji krajnji ishod.

Balayge ili sunce u kosi

Specijalnom tehnikom rađeni pramenovi, malo svjetliji od vaše kose – efekat je prirodna, suncem okupana kosa, kao da ste se upravo vratili sa plaže. Prelaz između pramenova je totalno prirodan, a efekat je podjednako dobar, bez obzira da li nosite lokne ili ravnu kosu.

Ombre tehnika

Kosa se postepeno prosvjetljava obično od korijena ka vrhu, ali može i obrnuto. Efekt zavisi od izbora nijanse-može biti suptilan sa jednom do dvije nijanse drugačijom od vaše boje ili upečatljiv do te mjere da vrhovi i korijen budu totalni kontrast boja. Prelaz je manje vidljiv ukoliko je kosa kovrčava ili je tako fenirate. Ako želite da prelaz bude vidljiv, nosite ravnu kosu.

Pelikura

Namijenjena je dubinskoj njezi kose i vlasišta. Provodi se kroz 4 programa Matrix Biolage stručnjaka, Bio-Barmena,naš tim frizera je prošao edukaciju za ovaj tretman. Pelikura je tretman koji se provodi svakih 6 tjedana te su prilagođeni individualnim potrebama klijenta. Rezultat Pelikure nećete morati čekati, njen rezultat je odmah vidljiv.Tretman traje jedan sat. Idealna je za svaku kosu koja je tretirana bojama, posebno za plavu kosu.

Ako nemate vremena u ponudi nudimo i posebne ampule za dubinsku hidratizaciju kose koja daje visok sjaj i zdrav izgled kose koja se nanosi tokom feniranja direktno u kosu . (Zbog posebnih filter spremnika koji se nalaze na fenovima koji nam omogućavaju ubacivanje odgovarajuće ampule.)

 

error: Content is protected !!